Një i moshuar kishte orë në rrugë duke u përpjekur të shiste ëmbëlsirat. Kur dikush i dha atij këtë, ai nuk mundi t’i mbante lotët…

Një i moshuar kishte orë në rrugë duke u përpjekur të shiste ëmbëlsirat. Kur dikush i dha atij këtë, ai nuk mundi t’i mbante lotët…

Për fat të keq, sa më shumë kohë kalon aq më shumë njerëz duket të bëhen të pandjeshëm, vlerat humbasin, ndjeshmëria dhe solidariteti janë të pakta dhe, në fakt, pikërisht këto veprime na bëjnë të humbim besimin tonë tek njerëzitNe harrojmë se për të ofruar një ndihmë të vogël për miqtë tanë nuk heq asgjë, përkundrazi, ajo na jep; por është e trishtueshme të shohësh se si gjithkush tenton të shqetësohet për veten e tij, pa menduar asnjë moment për gjendjen e të tjerëve, edhe kur është e mundur të bëhet diçka për të.
Kjo, megjithatë, nuk është gjë tjetër veç mungesë e përulësisë, ndjeshmërisë dhe solidaritetit, ne gjithmonë mendojmë se gjërat mund të ndodhin vetëm te të tjerët dhe shpesh harrojmë se jeta ka shumë kthesa.

Aktualisht, nuk ka më respekt për këdo, sidomos për ata që janë më të dobët dhe në këtë kategori patjetër që gjejmë njerëz të moshuar.

Kur do të kuptojmë se jemi të gjithë të njëjtë?

Për fat të mirë, madje edhe në të këqija ka gjithmonë diçka të mirë dhe në errësirë ​​ekziston gjithmonë një rreze e vogël e dritës dhe video e mëposhtme që po bën xhiron e botës tregon pikërisht këtë.

Ngjarja ndodhi në Jalisco, Meksikë; në video ju mund të shihni një të moshuar të varfër, ai qëndroi gjithë ditën në rrugë për të shitur ëmbëlsirat, por duket se as një klient nuk është ndalur.

Papritmas, afrohet një person, i cili kishte qëndruar larg për të vëzhguar skenën dhe i cili, duke parë situatën, nuk donte të qëndronte pasiv dhe ofroi një ofertë për të moshuarin.

Kjo ditë ishte ditëlindja e të riut dhe prandaj donte të festonte një vit tjetër të jetës së tij duke bërë një vepër të mirë për dikë tjetër.

Kur ai i afrohet njeriut të moshuar kërkon çmimet e mallrave dhe fillon t’i lërë mënjanë disa ëmbëlsira për t’i blerë ato, kjo ka emocionuar shitësin, i cili ende nuk ka arritur të shesë asgjë dhe çfarë ndodh më pas, ndoshta do t’ju bëjë të derdhni lot nga emocionet, Zemra e këtij njeriu është e pafund!

Më poshtë mund të shihni videon që është në spanjisht, por imazhet janë shumë intuitive dhe lëvizëse dhe për këtë po bën xhiron e mbarë botës:Tregoni interes në vend që ta ktheni kokën në anën tjetër; është një gjest i thjeshtë që mund të japë shumë shpresë për një person tjetër.

Të shohim njerëz që i ndihmojnë të tjerët pa interes, na bën përsëri të besojmë tek njerëzimi, është diçka që padyshim na frymëzon për të bërë mirë. Këto janë veprime që duhen treguar dhe mësuar brezave të ardhshëm, sepse ne nuk duhet të harrojmë se predikojmë vetëm me anë të shembullit. Përulësia na bën të mrekullueshëm dhe më të mirë.

Çfarë mendoni për gjestin e këtij njeriu? Lini një koment dhe mos harroni të ndani me miqtë tuaj, kështu që ky shembull i mrekullueshëm mund të shihet nga sa më shumë njerëz të jetë e mundur. /Përshtati: ShkodraNews

Related Posts

Prayers for Clint Eastwood

Christina Sandera, who died at the age of 61, was Clint Eastwood’s longtime partner. The two met at Clint’s restaurant in Carmel-by-the-Sea in 2014 and quickly became…

The most beloved actor dies at 90 surrounded by family after dementia battle.

James B. Sikking, an actor, has died at the age of 90 after a long battle with dementia. Sikking died at his home in Los Angeles. He…

The Big Bang Theory star suddenly died today

Bob Newhart, an actor and comedian who was probably best known for his parts in Elf and Legally Blonde, has died at the age of 94. Bob…

Top Chef Masters star dead at 49 after freak ‘drowning accident’

Naomi Pomeroy, a chef who won awards, has died at the age of 49. Friends confirmed that the former Top Chef Masters contestant had died.The woman was…

Singer electrocuted to death at concert after he got wet from hugging fan. The video is hard to watch

A SINGER has died in a freak accident on stage after he was electrocuted during a live show. Brazilian rocker Ayres Sasaki, 35, died when a fan…

The person Donald Trump loved the most passed away today

Newscaster Lou Dobbs has died at the age of 78. Trump is sad about his death and calls him an “incredible talent.” It was well known that…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *