I kërkoi 100 lekë, vajza në Shkodër përlotet nga veprimi i lypësit të vogël

I kërkoi 100 lekë, vajza në Shkodër përlotet nga veprimi i lypësit të vogël

Të veshur keq, të dobët dhe me dorën shtrirë, ata i sheh shpesh nëpër rrugët e qyteteve në Shqipëri. Bëhet fjalë për lypësit e vegjël që vazhdojnë të qëndrojnë ende duke kërkuar lëmoshë.Kjo ndodhe ende edhe në rrugët e Shkodrës. Lypësit e vegjël duket sikur nuk janë larguar që aty që prej kohës së Migjenit.
Dh mbjen e poemave të tij e ndien kur sheh fytyrën e këtij të vogli sot në Shkodër.

Ai ka ndalur pranë një makine dhe i ka kërkuar pasagjeres së saj 100 lekë.

Qytetarja i ka thënë se nuk ka duke e pyetur:

A po mi fal ti 100 lekë?”

Por ajo është përl tur kur ka parë dorën e zgjatur të të voglit. Me pafajësinë e një moshatari të tij dhe me zemërgjerësinë që rrallë e sheh tek kushdo sot, lypësi i vogël i jep një monedhë nga ato të vetat.

Ndërsa ajo ia kthen:

Mbaji, mbaji se të duhen.”

Të zbathur, të zhveshur e të paushqyer, të vegjlit i sheh gjithnjë tek vrapojnë mes lumit të makinave me shpresën se dikush do të ulë xhamin për të dhënë diçka.

Por askush nuk kujtohet për këta fëmijë dhe kjo të kujton se sa aktuale është ende sot Poema e Mjerimit.

“Mj rimi rrit fëmin në hijen e shtëpive, të nalta, ku nuk mrrin zani i lypsis,, ku nuk mund t’u prishet qetsia zotnive, kur bashkë me zoja flejnë në shtretënt e lumnis.”

Related Posts

I’ve Been To Cracker Barrel 100’s of Times, But Never Knew This

If you’ve ever been in a Cracker Barrel restaurant, you know that all the restaurants in this chain offer the same theme and consistently good food regardless…

Bob Newhart, legendary comedian, dead at 94

Bob Newhart, whose stammering, deadpan unflappability carried him to stardom as a standup comedian and later in television and movies, has died, according to a statement from…

Another loss for the Bryant family

Joe Bryant, the father of the legendary NBA player Kobe Bryant, has tragically passed away at the age of 69. The news of his passing was confirmed…

Why You Should Always Put A Spoon Of Sugar In Your Backyard Before Leaving The House

Some of us are not so keen about bees, they feel that they just bother us and disturb our lovely picnics, but in reality, these little insects…

Beloved actor dies at 37 after being shot in Los Angeles

There are a lot of tributes to the late General Hospital star Johnny Wactor from family members and other actors. The 37-year-old man was shot and killed…

Our thoughts and prayers go out to Jon Bon Jovi and his family for their tragic loss

JON The mother of Bon Jovi, Carol Bongiovi, died three days before her 83rd birthday. After Carol died on Tuesday at Monmouth Medical Center in Long Branch,…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *