A është Shqipëria në rrugën e duhur pas 110 viteve pavarësi? Si mendoni?

Sot Shqipëria është pushtuar nga një pushtues tjetër, është pushtuar nga korrupsioni.

Këtë e dinë mirë të gjithë shqiptarët, por gjithashtu e dinë mirë edhe miqtë dhe aleatët e madhej të shqiptarëve që janë SHBA-të. Sot në këtë festë të madhe kombëtare gjithëshqiptare flitet e shkruhet, urohet e përshëndetet kjo festë nga të gjithë shqiptarët dhe nga aleatët e tyre, por unë në këtë festë krahas urimit për të gjithë shqiptarët dua të shpreh respektin, mirënjohjen dhe falënderimin ndaj SHBA-ve, të cilat si aleat jetik të shqiptarëve ato kanë rolin historik të jashtëzakonshëm dhe vendimtar në sigurimin, mbështetjen dhe garantimin e ekzistencës së Shtetit të Shqipërisë dhe po ashtu edhe në çlirimin dhe Pavarësimin e Kosovës.Që Shqipëria, siguria e saj janë të kërcënuara e të pushtuara nga korrupsioni këtë në Shtator 2022, pra në prag të 110 vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë e deklaroi edhe ambasadorja amerikane në Tiranë znj. Juri Kim kur u shpreh se “Jemi jashtëzakonisht krenarë dhe duam të vazhdojmë t’ju ndihmojmë në këto momente kritike, të vazhdojmë të ecim përpara. Kjo është arsyeja pse ne e vëmë kaq shumë theksin në mbështetjen tonë për përpjekjen e Shqipërisë për të reformuar sistemin e saj gjyqësor dhe për të çliruar këtë shoqëri, këtë vend, nga korrupsioni”.

Pra SHBA do e ndihmojnë Shqipërinë, këtë shoqëri dhe këtë vend për ta çliruar nga korrupsioni, sepse mjerisht shqiptarët vetë dhe pa mbështetjen e SHBA-ve nuk janë në gjendje që ta çlirojnë vetë Shqipërinë nga korrupsioni. Edhe para 10 vitesh , me rastin e 100 vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë ish-sekretarja e Shtetit znj. Klinton dha këtë porosi ne Parlamentin e Shqipërisë “…ju nxis të përballeni me problemin që ndikon aq shumë demokraci në botë sot, dhe pikërisht korrupsionin.

Kjo është një lu.ftë që çdo vend duhet ta kryejë dhe të fitojë sepse në mbarë botën, korrupsioni është një kancer që gërryen shoqëritë. Shteron burimet, bllokon rritjen ekonomike, është mburojë për udhëheqës të paaftë dhe jo etikë, dhe ndoshta më e keqja, krijon një kulturë pandëshkueshmërie që iu gërryen njerëzve vullnetin për të përmirësuar jetët dhe komunitetet e tyre. Çrrënjosja e korrupsionit kërkon përpjekje të pandalshme dhe një përkushtim të përbashkët.

Related Posts

Our thoughts and prayers go out to Jon Bon Jovi and his family for their tragic loss

JON The mother of Bon Jovi, Carol Bongiovi, died three days before her 83rd birthday. After Carol died on Tuesday at Monmouth Medical Center in Long Branch,…

World famous singer found dead unexpectedly this morning at 48

Adrián Olivares, who used to be in the boy band Menudo, has died. He was 48 years old.His family, friends, and bandmates from Menudo confirmed his death…

I Left My Fiancé at the Altar Over a Last-Minute Prenup Demand

Here is the Story:Wedding days are meant to be happy, full of love, and dreams of a future together. But sometimes, things don’t go as planned. Today,…

BREAKING: CÉLINE DION’S HEARTBREAKING

Her older sister, Claudette, expressed concern over Céline’s condition, revealing that she “doesn’t have control over her muscles.” Despite her unwavering work ethic and desire to return…

America’s most famous personality found dead at her home in Manhattan

The famous sex and relationship expert Ruth Westheimer has died. She was 96 years old.As Dr. Ruth, the famous therapist and radio show host gave sexy advice…

WILLIE NELSON TRAGEDY

Willie Nelson’s life, marked by heartbreak and tragedy, reflects the depth of his music. He candidly shared, “There’s good money in sadness,” a philosophy born from personal…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *